FROM THE BLOG

Je Instagram za vas?

Če je Facebook mastodonsko družbeno omrežje, ki je resnično prodrlo v vse pore marketinških strategij večine podjetij in ga nekatera podjetja zaradi prenasičenosti že zapuščajo, potem je Instagram njegovo diametralno nasprotje. Omrežje, ki je mlajše tako po stažu, kot po povprečni starosti uporabnikov, je bolj fleksibilno in preprosto bolj kul. V zadnjem letu je po številu uporabnikov naravnost eksplodiralo in doseglo 300 milijonov uporabnikov, še bolj zgovoren pa je podatek, da povprečen uporabnik na Instagramu preživi 21 minut dnevno (Vir: BusinessInsider).

Facebook je leta 2012 za nakup Instagrama plačal milijardo dolarjev, šlo je za enega izmed večjih prevzemov in najbolj odmevnih novic v digitalnem svetu v zadnjih petih letih. Zakaj? Zaradi potenciala.

Kot “mobile-first” omrežje si je Instagram zlahka utrl pot v naša vsakdanja življenja, saj je vedno z nami, v našem žepu. Najprej je osvojil najstnike, ki so iskali alternativo Facebooku, kjer jih je motila prevelika prisotnost in nadzor staršev, kasneje pa je sledila množica uporabnikov.

Pa vendar, je Instagram primeren za vaše podjetje?

Če malce generaliziramo, so najbolj primerne panoge za komunikacijo na Instagramu moda, šport, turizem, kozmetnika, avtomobili, luksuzne dobrine, skratka “lifestyle” blagovne znamke. Če znate svoj posel, podjetje ali blagovno znamko predstaviti na vizualno privlačen način, pa se lahko Instagrama poslužuje prav vsak.

Najbolj popularne blagovne znamke na Instagramu
Najbolj popularne blagovne znamke na Instagramu

Vsak korak in nova odločitev v marketinški strategiji podjetja mora biti dobro premišljen in nastop na Instagramu ni nobena izjema. Vprašati se morate, kdo so vaši kupci, ali želite komunicirati z njimi in ali imate vsebino, ki bo pritegnila poglede in pozornost. Vizualno prepričljiva vsebina je tista, s katero boste uporabnike spremenili v sledilce, inteligenten in vključujoč tekst, s katerim se lahko sledilci identificirajo, pa lahko sledilce spremeni v goreče privržence in ambasadorje.

Potrebujete pomoč pri nastopu vašega podjetja na Instagram? V Mediodromu vam bomo z veseljem pomagali pri iskanju svežih idej, pišite nam!

Družbena omrežja

Pridružite se nam v digitalnem ozvezdju.