FROM THE BLOG

LinkedIn v Adriatic regiji


LinkedIn vsi poznamo kot izjemno koristno omrežje pri iskanju zaposlitve in poslovnih povezav, pa veste, kakšno je dejansko število uporabnikov v naši regiji? Slovenija, Hrvaška in Srbija so internetno precej pismene, vsekakor pa nas je podatek o velikem številu uporabnikov, ki smo ga dobili direktno od LinkedIna, precej presenetil.

Družbeno omrežje, ki vsak dan svetovno pridobi več kot 200 tisoč novih uporabnikov, ima še ogromen potencial. Statistika kaže, da je iskanje dela na tej strani skoraj postranska dejavnost, saj se večina obiskovalcev (cca 83%) posveti predvsem vsebini, tj novičke prijateljev in zanimivi članki, medtem ko podjetja največ časa namenijo poročanju o kariernih možnosti ter novostih o njihovem brandu.
Čeprav se zdijo posamezne številke uporabnikov v Adriatic regiji visoke, nas lahko, pretvorjene v odstotke, ponovno presenetijo. V tem primeru je število uporabnikov v Sloveniji 14% (gledano le osebe, ki so uporabniki interneta). Hrvaška (14%) in Srbija (10%) sta nam zelo blizu. Vseeno pa smo vse države zelo daleč od 38%, s katerimi se lahko bohotijo Združene države.

Številke nam povedo, da nas čaka zanimiva naloga, saj se nam ta marketinški kanal odpira v vsej svoji razsežnosti.

Za vas smo pripravili infografiko, v kateri si lahko podrobneje ogledate relavantne podatke, če pa vas zanima, kako ga najuspešneje izkoristiti LinkedIn za svoje podjetje, pa vam bomo z veseljem pomagali.

Vir: LinkedIn

Število LinkedIn uporabnikov

 

*Podatki o vsebini in uporabnikih interneta se lahko spreminjajo

Družbena omrežja

Pridružite se nam v digitalnem ozvezdju.